نوشته شده توسط : مصطفی

چرا نوجوانان در مدرسه دعوا می کنند ؟

نوجوانان در سنی هستند که برخی رفتار های اجتماعی خاصی از خود نشان می دهند. اما این رفتار به صورت کاملا واضحی یک کپی برداری از نحوه برخورد والدین و اطرافیان با آنها است. اگر نوجوان در محیط خانواده با خشم و پرخاش والدین روبرو شود به طبع شخصیتی خشن و اگر در یک محیط عاطفی رشد کند رفتاری متعادل تر و عاطفی تر خواهد داشت. از آنجایی که در محیط خانواده یکی از راه های حل مسئله دعوا کردن و یا مشاجره است کودک نیز به این موضوع ترقیب می شود که مشکلاتش را با دعوا کردن و پرخاشگری حل کند.

آیا پرخاشگری و دعوا راه حل است؟

برخی نوجوانان پرخاشگری را به عنوان راه حلی از پدر و مادر خود آموخته اند و اگر از این موضوع برای حتی 1 بار هم نتیجه بگیرند به صورتی که وقتی عصبانی می شوند و داد و فریاد یا دعوا کنند به خواسته ی خود برسند دیگر پرخاشگری نه تنها به عنوان یک راه حل بلکه به عنوان بهترین راه حل برای آنها مطرح می شود. در برخی دیگر از نوجوانان پرخاشگری و دعوا به صورت یک اختلال وجود دارد و در مدرسه و یا خانه دعوا کردن را به عنوان یک رفتار اجتماعی پذیرفته اند و از انجام آن لذت می برند . این نوجوانان به دوستان خود حس بد گمانی و بد بینی دارند و در اغلب موارد با دعوا کردن عقده های خود را تخلیه می کنند . در تمامی این موارد میتوان با مراجعه به روانشناس متخصص نوجوانان به صورت حضوری و یا از طریق مشاوره تلفنی کودک و نوجوان از روانشناس نوجوانان راهنمایی دریافت کرد.

در پسر های نوجوان به دلیل حس نیاز به قدرت و نیاز به استقلال پرخاشگری و دعواطلبی بیشتر از دختران است. ولی به صورت کلی پرخاشگری در کودکان و نوجوانان به عنوان یک اختلال یاد می شود و باید هر چه سریع تر حل شود در غیر اینصورت ممکن است در آینده به رفتار هایی مانند خودزنی، خودکشی و یا قتل بیانجامد .



:: موضوعات مرتبط: نوجوان , مشاوره تلفنی , ,
:: برچسب‌ها: دلایل دعوا در مدرسه, مدرسه پسرانه, مدرسه دخترانه, کتک زدن, کتک خوردن,مشاوره تلفنی,مشاور کودک و نوجوان ,
:: بازدید از این مطلب : 897
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 30 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مصطفی

مشاوره روانشناسی نکات مرتبط با بلوغ دختران نوجوان

می دانیم که بلوغ جنسی و جسمی دختران نوجوان در بازه سنی 10 الی 16 سال به وقوع می پیوند. بنابراین نوجوان باید قبل از رسیدن به این دوران اطلاعات کافی در زمینه قاعدگی و اختلالات آن، رشد موها و اعضای خود داشته باشد. این راهنمایی می تواند توسط والدین و یا طی جلسات مشاوره تلفنی فردی و یا مشاوره رفتاری نوجوانان انجام شود.

والدین هرگز نباید این اجازه را به نوجوان ها بدهند که با بلوغشان بدون آگاهی برخورد کنند و یا اطلاعات را از منابع نامعتبری دریافت کنند؛ به جای آن می توانند جلسات مشاوره نوجوان و یا مشاوره رفتاری نوجوانان را هماهنگ کنند تا فرزندشان از مشاوره برای نوجوانی بهره مند شود.

مساله مهم دیگر در زمینه روانشناسی نوجوانان آن است که والدین علاوه بر داشتن اطلاعات علمی و کافی، بایستی بتوانند آن اطلاعات را با لحنی صریح و یا بدون ایجاد احساس عدم اعتماد به نفس و یا ایجاد حس تنفر، به فرزندشان منتقل کنند. 

مشاوره نوجوان تلفنی در زمینه بلوغ زودرس

یکی از مهمترین مواردی که در مشاوره برای نوجوان مطرح می شود، آن است که والدین باید دقت کنند که فرزندشان دچار بلوغ زودرس نشوند و همچنین رشدشان مختل نشود؛ همچنین در مشاوره نوجوان تلفنی این مسایل راحت تر قابل انتقال است که به نوجوان این اطلاعات را داد که عوامل محیطی و نیز عامل وراثت چون وضعیت سلامت، موقعیت جغرافیایی، شرایط روانی، تغذیه و وزن در زمان آغاز سن بلوغ دخیل هستند.

مشاوره نوجوان در زمینه بلوغ پسران

در زمینه مشاوره نوجوان پسر می توان گفت که دوران بلوغ پسران با تغییرات مختلفی مانند: احتلام شبانه، رویش مو در سر و صورت، بزرگ شدن بینی و کلفت شدن صدا به همراه است. بسیاری از خانواده ها این مسایل را به دلایل فرهنگی و یا شرم و حیای درونی شان نادیده می گیرند، و این در حالی است که بر اساس نتایج حاصل از مشاوره رفتاری نوجوانان، این مساله معین شده که در صورت نادیده گرفتن مسایل مذکور، نوجوان با خودش کلنجار می رود و یا به دنبال وب سایت های نامناسبی جهت کسب اطلاعات مورد نیازش می رود و این بر اساس ماحصل مشاوره نوجوان، بسیار خطرناک ارزیابی شده است. برای جلوگیری از این عامل ناهنجار، بهتر است که والدین یا خود به صورت مستقیم و یا با استفاده از مشاوره تلفنی فردی و یا از طریق مشاوره برای نوجوان حضوری اقدام کنند و مسائل آگاهی دهنده لازم را به نوجوانشان منتقل کنند. 



:: موضوعات مرتبط: نوجوان , مشاوره تلفنی , ,
:: برچسب‌ها: مشاوره نوجوان , مشاوره تلفنی فردی , مشاوره رفتاری نوجوانان , مشاوره نوجوان پسر , مشاوره برای نوجوان,مشاوره تلفنی, مشاوره انلاین, مشاوره تلفنی نوجوان, مشاوره آنلاین ,مرکز مشاوره نوجوان ,
:: بازدید از این مطلب : 439
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 27 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مصطفی

تاثیر مشاوره تلفنی با روانشناس کودک:

بطور کلی مشاوره تلفنی ارتباط بین دو نفر است که از طریق تلفن برقرار می کنند . در واقع تعامل و ارتباط بین کسی که بعنوان تماس گیرنده تماس گرفته و مشاوره ی که بعنوان پاسخگو تماس است .

از مزایای مشاوره تلفنی :

علاوه بر دلیل فاصله و مسافت ، ممکن است امکان برقراری رابطه حضوری نباشد .

فوریت نیاز تماس گیرنده باشد یعنی تماس گیرنده می تواند فوری با تماس تلفنی با مشاوران نیاز و یا مشکل خود را بدون داشتن اضطراب یا خجالت و در اعتماد کامل مطرح کند و راهنمایی لازم را برای حل مشکل خود پیدا کند.

زمانی که مشاوره از تماس گیرنده میخواهد مشکل خود را بیان کند در واقع به او توانایی تصمیم گرفتن را میدهد و همچنین مسائل را ساده تر میکند تا راجع به آن به نتیجه مطلوبی برسد .

زمانیکه فرد زمان و فرصت برای مراجعه به روانشناس حضوری را ندارد و یا اینکه نمیخاهد هویتش جایی از مراکز باشد با مشاوره تلفنی تماس می گیرد و با مشاوره این مسائل را مطرح می کند و مشاوره می تواند با در نظرگرفتن هیجانات و احساسات و یا رفتارها ،اضطراب ،افسردگی ،زور گویی کودک در مدرسه یا خانه ،ترس ، لجبازی ، پرخاشگری وبسیاری از مسائل دیگر را شناسایی کند و دید بهتری به تماس گیرنده بدهد تا او را آرام کند .

تاثیر مشاوره تلفنی در تربیت سالم کودک :

مشاوران کودک می توانند بر آگاهی و شناخت تربیتی کودکان و برخورد های مناسب با آنها در اختیار والدین قرار دهند .

والدین با برقراری تماس با مشاوران تلفنی و با گرفتن کمک از مشاوران در شیوه  های صحیح فرزند پروری ، رفع رفتارهای بد کودک ، پرخاشگری ، لجبازی ، بازیگوشی و یا حتی داشتن کودک موفق ، شاد و باانگیزه ، باهوش و همچنین هزینه های که هم بر فرد و هم بر جامعه تاثیر گذاشته است آگاه شوند .

خدمات مشاوره تلفنی:

مشاوره تلفنی با روانشناس کودک می تواند صدها ایده در مورد رشد و شخصیت کودک و یا چگونگی دستور دادن که همان چگونه حرف شما را گوش دهند بدون اینکه اعصبانی شوند و دیگر اینکه راهی برای مقابله در برابر رفتارهای قشقرقی و بدخلقی کودکان یاری دهند . ازجمله این رفتارها : چگونگی روابط اجتماعی ، روابط عاطفی ،آموزش مهارت نه گفتن به کودک ، اموزش به نوبت صحبت کردن ، درس ادب و نزاکت به کودکان را میتوان اشاره کرد .

میتوانید برای دریافت اطلاعات و راهنمایی های بیشتر در این خصوص با تماس با مشاوران تلفنی و آنلاین یاری بگیرید .



:: موضوعات مرتبط: کودک , مشاوره تلفنی , ,
:: برچسب‌ها: روانشناس و مشاوره کودک , مشاوره کودک رایگان , روانشناس مشاور کودک , مرکز مشاوره کودک , شماره مشاوره تلفنی کودک ,
:: بازدید از این مطلب : 440
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مصطفی

خود زنی و خود آزاری در نوجوانان

با خودزنی و خودآزاری نوجوانان چه باید کرد ؟

1)     خونسردی خود را حفظ کرده و شتاب زده رفتار نکنید. نوجوانانی که به خودزنی میپردازند معمولا در معرض خطر جدی یا مرگ قرار ندارند.

2)     خودزنی نوجوان را شخصی سازی نکنید. شاید نوجوان با این کار موجودیت خود را به شما ثابت میکند. معمولا ریشه بیشتر رفتارهای خود آزاری در عوامل هیجانی است.

3)     در این جور موارد رفتارهای نفرت انگیز یا پرخاشجویانه از خود نشان ندهید. کاری نکنید که در فرزندتان احساس گناه ایجاد کنید.

4)     چنانچه شما نسبت به خودآزاری نوجوان خودتان مشکوک شده اید، قدم اول این است که نگرانی و ناراحتی خود را با او در میان بگذارید، بعضی از نوجوانان در این زمینه صادق هستند و رک و پوست کنده همه چیز را مطرح میکنند.

5)     وقتی نوجوان تان الگوهای خاصی از خودآزاری را نشان میدهد، باید از مراکز مشاوره تخصصی و درمانی کمک های لازم را دریافت کنید.

بعد از خودزنی نوجوانان چه باید کرد ؟

1)     توجه بیش از حد به آنها مبذول نکنید. زیرا اینکار باعث تقویت رفتار خودآزاری آنان میشود و تصور میکنند که کار درستی انجام داده اند. بنابراین هر زمانی که متوجه شدید رفتارهای خودزنی او کاهش یافته، میتوانید به سایر فعالیتهای وی توجه بیشتری نشان دهید. در اینصورت برای جلب توجه شما دست به خودزنی نمی کنند.

2)     به جای اینکه فقط به خودآزاری وی اهمیت دهید و وقت خود و نوجوانتان را معطوف این واقعه کنید، به او کمک کنید که حادثه یا واقعه ای که باعث جرقه زدن رفتار خودزنی اش شده را شناسایی کند.

3)     به نوجوانان کمک کنید که روش های دیگر سازش با موقعیت های ناخوشایند را یاد بگیرند. این موقعیت ها میتواند: صحبت کردن با دوستان، ورزش کردن، نقاشی کردن، نوشتن، انجام فعالیت های هنری، گوش دادن به موسیقی و کمک گرفتن از افراد متخصص باشد.

4)     به نوجوانتان کمک کنید که بفهمند میتوانند در مقابل هیجانات منفی بدون اینکه برخورد استرس آور و ناراحت کننده ای داشته باشند، شکیبا و بردبار باشند.

والدین می توانند از مشاوران متخصص روانشناس کودک برای بهینه کردن روش های تربیتی کودک از طریق مشاوره حضوری و مشاوره غیر حضوری مانند مشاوره تلفنی استفاده کنند .



:: موضوعات مرتبط: نوجوان , مشاوره تلفنی , ,
:: برچسب‌ها: خودزنی نوجوانان,خود زنی جوانان,خود زنی در نوجوانان,مشاوره تلفنی,مشاوره آنلاین,روش های جلوگیری از خود زنی,خود آزاری نوجوانان,خود آزاری در نوجوانان ,
:: بازدید از این مطلب : 460
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مصطفی

فرزند درس خوان

 

وقتی موضوع تحصیل بچه ها به میان می آید، پدر و مادران اغلب افراط یا تفریط را پیشه می کنند؛ یا نسبت به این مسئله بی توجه هستند یا بیش از حد نگران.

چگونه می‌توانیم به طور همزمان به موفقیت و رشد و شکوفایی فرزندانمان کمک کنیم؟ متخصصان به ما کمک می‌کنند تا به شکل درست در این زمینه رفتارکنیم.

کمک به علاقه کودک به یادگیری

کودک از همان اوان کودکی، میل به یادگیری را نشان می‌دهد؛ بدنش را لمس می‌کند، و بعد اشیایی که در اطرافش وجود دارند را در دستانش می‌گیرد. اولین نقشی که والدین در این زمینه دارند این است که به این کنجکاوی طبیعی کمک کنند. این کمک خیلی زود از سنین بسیار پایین آغاز می‌شود.

دونالد وینیکوت، متخصص اطفال و روان‌درمانگر انگلیسی از یک بازی که آن‌را «معرفی اشیاء» می‌نامد، صحبت می‌کند: اشیاء را به کودک نشان می‌دهید و در عین حال نام آنها را همراه با لبخند بر زبان می‌آورید، سپس به او اجازه می‌دهید آن‌را در دستانش بگیرد. بعد‌ها وقتی کودک بزرگتر شد مثلا طی سفر یا بازدید از موزه‌ها او را به فرهنگ علاقه‌مند می‌کنید… 

کودک باید ایفاگر نقش بماند و پدر و مادر در تکامل و پیشرفتش از او حمایت کنند.

نقش معلم را برایش ایفا نکنید

در مهد کودک و دوران ابتدایی، بین نقش والدین و معلم تقریبا تفاوتی وجود ندارد: برای کودک کتاب می‌خوانند، شمردن را به او یاد می‌دهند و او را تشویق می‌کنند نقاشی بکشد… اما لازم است همگام با رشد کودک، نقش والدین و معلمان از یکدیگر مشخص شود. این بدان معنا نیست که خود را از آموزش به کودک منع کنیم بلکه از ایفاکردن نقش معلم خودداری کنیم. چنانچه خواسته شما از فرزندتان بیش از حد باشد و همه چیز حالت تربیتی و آموزشی داشته باشد، قطعا این خطر وجود دارد که او را نسبت به هر گونه یادگیری دلزده کنید.

علاوه بر آن، در رابطه پدر و مادر- فرزندی، رابطه عاطفی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. پدر یا مادر می‌خواهند آمال و آرزوهای خود یا روند دوران تحصیلی خودشان را در مورد دختر یا پسرشان پیاده کنند. فرزند برای آنکه نسبت به پدر و مادر و معلمش «وفادار» بماند، سعی می‌کند خواسته آنان را عملی کند و در این‌صورت احتمال دارد دچار تعارض شود.

علاقه

 ‌برای یک کودک، علاقه داشتن به تحصیل او به معنای علاقه داشتن به خود او است.اما زندگی تحصیلی او در کتاب و دفترش خلاصه نمی‌شود. صحبت در مورد مدرسه این فرصت را به او می‌دهد تا در مورد دوستانش، معلمان، فعالیت‌هایش، مشکلاتش، رویاهایی که در مورد شغل آینده‌‌اش در سر دارد و… با او گفت‌ وگو کنید.

خصوصیات او را بشناسید

از طریق این گفت‌وگوها، پدر و مادر موفق می‌شوند به علائق، نقاط ضعف و قوت فرزندشان پی ببرند. به عبارتی، فرزند خود را همانگونه که هست بشناسند، نه آنگونه که تصور می‌کنند هست یا می‌خواهند باشد. بدین‌ترتیب از تحمیل خواسته‌های شخصی و روند تحصیلی خود به او خودداری می‌کنیم.

اهداف مشخصی را با او تعیین کنید

موفقیت تحصیلی کودک شامل «قراردادی» است که بین او و والدینش گذاشته می‌شود و بر مبنای اهدافی مشخص و قابل‌دسترس است؛ مثلا «در این ساعت باید کارهایت را انجام داده باشی»، «قبل از اینکه دوباره بهت سر بزنم، باید برنامه‌ای بریزی و نوشتنی‌هایت را نوشته باشی»، «قبل از پایان ۳ماه، در این درس باید پیشرفت کرده باشی» و… موعد مقرری که هریک از طرفین باید آن‌را رعایت کنند کمک می‌کند تا کودک کنترل زمان را یاد بگیرد و کارش را به‌طور سازنده و با انگیزه دنبال کند.

درس خواندن را برایش معنادار کنید

برای آنکه کودک برای درس خواندن انگیزه داشته باشد و احساس مسئولیت کند باید درک کند که برای پدر و مادرش درس نمی‌خواند بلکه این کار را برای خودش انجام می‌دهد تا به هدفی شخصی دست یابد. همچنین او باید قادر باشد بین زندگی کنونی‌‌اش به‌عنوان دانش‌آموز و زندگی آینده‌‌اش به‌عنوان فردی بزرگسال ارتباط ایجاد کند و از کودکی برنامه یا رؤیای شغل آینده‌‌اش را در ذهن بپروراند.«می‌خواهی یک دامپزشک بشوی؟ درس علوم خیلی برایت مهم است»، «یک خبرنگار بزرگ؟ یادگیری زبان‌های خارجی به تو کمک می‌کند»… البته این بدان معنا نیست که او را دربند برنامه‌ای دست نیافتنی و غیرعینی کنید بلکه به او کمک کنید تا به تلاش‌هایی که مدرسه از او می‌خواهد، معنا ببخشد.

برای انجام تکالیف محیط مناسبی برایش فراهم کنید

بستگی به انتخاب خود کودک دارد؛ داخل آشپزخانه، داخل اتاقش یا مکانی که همه افراد خانواده دور و بر او هستند… . بعضی از بچه‌ها بیشتر از بچه‌های دیگر نیاز دارند تا با حضور والدینشان احساس حمایت کنند. اما در کل، هر چه کودک بزرگ‌تر شود، برای انجام تکالیفش بیشتر به تنهایی نیازدارد. بنابراین روش درست، آن است که از این استقلال حمایت کنیم: برای آنکه مطمئن شوید تکالیفش را انجام داده او را «نپایید» بلکه نشان دهید که به او اعتماد دارید؛ در عین حال نشان دهید که برای پاسخگویی به سؤالاتش در دسترس و مراقب ادامه روند تحصیلی‌‌اش هستید.

نقاط قوتش را بازشناسید

اغلب پدر و مادرها در حالی‌که فراموش می‌کنند نقاط قوت فرزندشان را بشناسند، روی نمرات بد او تمرکز می‌کنند. زبان، هنرهای تجسمی، جغرافی، ورزش و…، هیچ درسی نباید بی‌ارزش شمرده شود. همچنین می‌توان از طریق دروسی که فرزندتان بر آنها تسلط دارد، او را به سمت دروسی که در آنها مشکل دارد سوق دهید؛ علاقه او به هنرهای تجسمی فرصتی است تا او را به تاریخ علاقه‌مند کنید. علاقه او به ورزش باعث می‌شود تا در مورد نیرو، زمان و فاصله با او صحبت کنید و اهمیت ریاضی را به او نشان دهید.

والدین می توانند از مشاوران متخصص روانشناس کودک برای بهینه کردن روش های تربیتی کودک از طریق مشاوره حضوری و مشاوره غیر حضوری مانند مشاوره تلفنی استفاده کنند .



:: موضوعات مرتبط: کودک , مشاوره تلفنی , ,
:: برچسب‌ها: ,روانشناسی کودک ,فرزند درس خوان,چگونه فرزند درس خوان داشته باشیم,چگونه فرزند درس خوانی داشته باشیم,داشتن فرزند درس خوان,تشویق فرزند به درس خواندن,ترغیب فرزند به درس خواندن,درس خواندن فرزند,مشاوره تلفنی,مشاوره آنلاین ,
:: بازدید از این مطلب : 444
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مصطفی

فرزند شاد

 

قبل از این که فرزندانمان را تربیت کنیم ابتدا باید خودمان را پرورش دهیم و سپس آن را به فرزندان خودمان انتقال دهیم . دقت داشته باشید که آموزش رفتاری بیش ترین تأثیر را بر روی فرزندانمان خواهد گذاشت تا آموزش های گفتاری . کودک عملکرد ما در زندگی را بهتر فرا می گیرد تا این که بخواهیم با زبان به او توضیح دهیم .

کودکان ما آن چه را می بینند انجام می دهند بدون این که بدانند آن رفتار درست است یا نه . بنابراین آن چه که محرز است این است که بچه های شاد و خوش بین صرف نظر از ساختار ژنتیکی شان از خانواده های شاد حاصل گشته اند . زیرا تحقیقات نشان داده است ژن ها انعطاف پذیر می باشند و می توانند نسبت به محیط به صورت فعال یا غیر فعال در بیایند بنابراین نحوه بینش و رفتار والدین می تواند این گرایش را مهار سازد .

اگر می خواهید که کودکانی با حس خوب داشته باشید اولین قدم این است که حس خوب را در کودکان خودتان به وجود آورید و آن ها را تحسین کنید و هر چند وقت یک بار آن ها را تأیید کنید . البته تأیید باید معطوف به تلاش کودک باشد نه به نتیجه ی کار او . با این تأیید باور در کودک تان را رشد خواهید داد . با این کارتان به او نشان خواهید داد که نتیجه تمرین و تلاش همیشه مثبت است و با این کار می تواند به اهدافش دست یابد و آن چه که دارای اهمیت است پشتکار او در کارهایش می باشد نه استعدادش .

والدین همیشه باید هوشیار باشند تا زمانی که کودک شان نیاز به تأیید دارد به سادگی از این لحظات نگذرند و فرصت ها را دریابند . زیرا این گونه مواقع بسیار حساس می باشد . برای مثال بعضی مواقع انجام دادن مسئولیت هایی هر چند ناچیز به کودک داده می شود درست است که شاید ساده و کوچک به نظر برسد اما زمانی که با تحسین و تشویق والدین همراه گردد به کودک حس خوب و خوشایندی خواهد داد .

یکی از موارد دیگر که بسیار حائز اهمیت دارد محبت کردن بی حد و اندازه والدین به کودک می باشد . یکی از بهترین راه های تأمین سلامت عاطفی پایدار فرزندان ، دریافت نمودن عشق بی پایان و بدون مرز از سمت پدر و مادر می باشد با این کار کودک برای همیشه در مقابل افسردگی واکسینه خواهد شد . البته این محبت قلبی باید به گونه ای ابراز شود که کودک آن را به طور کامل درک کند و بفهمد . زمانی که والدین کودک را در آغوش می کشند او را می بوسند و نوازش می کنند و در صورتی که این اعمال به صورت مستمر انجام گیرد سلامت روانی کودک تضمین خواهد شد .

چگونه کودک مان را تنبیه کنیم ؟

تصور والدین این است که احساس می کنند فرزندان شان همیشه می دانند که آن ها او را دوست دارند و گاهی در درگیری هایی که بین مان پیش می آید احساس می کنیم که تأثیری بر روی نخواهد گذاشت در صورتی که این گونه نیست . دقت داشته باشید واژه هایی که ما در هنگام عصبانیت آن ها را به کار می بریم بیش ترین اثر را در ذهن فرزندانمان خواهد گذاشت . برای مثال واژه هایی هم چون چه قدر بی ادبی ، چه قدر شیطونی ، از دستت خسته شدم ، دیگه بچه من نیستی ، دیگه دوست ندارم و … این کلمات در ذهن کودک باقی خواهد ماند و کودک آن ها را باور خواهد کرد .

سعی کنید فرصت هایی را فراهم کنید و با فرزندان تان به تنهایی به پارک یا فضای سبزی بروید و یا با او به خرید بروید . این گونه موقعیت ها هم برای کودک لذت بخش خواهد بود و هم این که کودک تجربه های شیرینی را به دست خواهد آورد که برای او بسیار آموزنده می باشد . تا جایی که امکان دارد نظر کودک تان را جویا شوید این گونه لحظات می تواند حس خوبی را در کودک شما به وجود آورد حتی اگر به قصد تفریح نباشد .

موضوع دیگری که حائز اهمیت است و می توان به آن اشاره کرد این است که احساس امنیت در کودک می تواند در ایجاد حس نشاط و آرامش وی بسیار تأثیر بگذارد . اگر والدین روابط عاشقانه ای داشته باشند و رابطه ی عاطفی شان محکم باشد فضایی که کودک در آن قرار دارد امن است . او درک خواهد کرد که پدر و مادرش به دلیل دوست داشتن هم دیگر به یک دیگر احترام می گذارند و این برای کودک بسیار ارزش مند می باشد .

والدین می توانند از مشاوران متخصص روانشناس کودک برای بهینه کردن روش های تربیتی کودک از طریق مشاوره حضوری و مشاوره غیر حضوری مانند مشاوره تلفنی استفاده کنند .

 



:: موضوعات مرتبط: کودک , مشاوره تلفنی , ,
:: برچسب‌ها: کودک شاد,مشاوران هیروو,مشاوره انلاین,مشاوره کودک و نوجوان,مشاوره تلفنی,روش های تربیت کودک شاد,نحوه تربیت کودک شاد,چگونه کودک شاد تربیت کنیم؟,ویژگی های کودکان شاد,چگونه کودک شاد داشته باشیم ,
:: بازدید از این مطلب : 479
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 9 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مصطفی

چگونه کودک را با شخصيت بار آوريم ؟

 

بسياری از والدين پيوسته می پرسند رفتار مناسب با کودک بايد چگونه باشد تا شخصيت بطور مثبت در او رشد و نمو کند. در اينجا ما مواردی را که الهام گرفته از احاديث ائمه طاهرين عليهم السلام و گفته های روان شناسان است. فهرست وار مطرح می کنيم تا با اتکا به مکتب پربار اسلام در رشد صحيح شخصيت کودکان خود، توفيق حاصل کنيم. چه بايد کرد؟

احترام گذاری :

اساسی ترين و ثمربخش ترين راه برای رشد شخصيت کودک و برخورداری از استقلال فکری و اعتماد به نفس در زندگی احترام به اوست. کودک از وقتی به دنيا قدم می گذارد، با اولين محيط اجتماعی يعنی خانواده روبه رو می شود. او بتدريج با اعضای اين جامعه يعنی پدر و مادر، برادر و خواهر آشنا می شود.

اگر کودک از ابتدا احساس کند که در اين محيط اجتماعی کوچک احترام افراد محفوظ است، توهين و تحقير و جسارت در کار نيست، بزرگ تر به کوچکتر و کوچکتر به بزرگتر احترام می گذارد. کم کم علاوه بر اين که اهميت احترام گذاری را درک می کند، خود به خود انسانی محترم و با شخصيت نيز بار خواهد آمد.

اگر می خواهيد فرزندان به شما توهين نکند، بايد شما نيز به او توهين نکنيد. متاسفانه بسياری از پدران و مادران از اين نکته غافلند و توقع دارند فرزندشان کاملا" احترام آنان را نگه دارد، در حالی که خود هرگز به فکر احترام و شخصيت او نيستند، دائم او را سرزنش و تحقير می کنند و در برابر دوست، همکار و همکلاسی اش کوچکش می کنند. بايد بدانيم آنچه به کودک می دهيم همان را پس می گيريم.

واگذاری امور کوچک :

کودک نيز مانند ديگران دوست دارد در خانه و محيط های ديگر، خود را عضوی فعال و موثر احساس کند. او از طفيلی بودن و سربار جامعه بودن بدش می آيد. از اين رو بايد بخصوص در محيط خانه برای او هم حسابی باز شود، به او نقشی داده و مسئوليتی به عهده اش واگذار شود تا از اين طريق احساس شخصيت کند و خود را بی اثر نبيند.

از اين رو لازم است پدران و مادران محترم، در محيط خانه بعضی کارهای ساده و جزيی را به کودکان خردسال واگذار کنند و از آنان مسئوليت بخواهند. اين عمل نقش موثری در احساس شخصيت کودکان دارد، آنها را متعهد و مسوول بار خواهد آورد و در امور زندگی ورزيده می سازد و به ترتيب در مسووليت های بالاتر نقش بهتری ايفاد می کند و تجربيات خود را به کار می اندازد.

رعايت ادب :

برخورد مودبانه با فرزندان، اگر چه کم سن باشد نقش مهمی در رشد شخصيت و احترام فرزندان دارد. متاسفانه بسياری از پدران و مادران از اين نکته غافل هستند و به خصوص در کلام، رعايت ادب را نسبت به فرزندان خود نمی کنند.

به پدران و مادران محترم که خواهان عزت و سربلندی فرزندان خود هستند سفارش می کنيم با کودک خود همانند يک شخص محترم و يک دوست واقعی برخورد کنيد. با او با کمال ادب سخن بگوييد. وقتی می خواهيد خطا و اشتباهی را تذکر بدهيد، بکوشيد با نرمی و ملاطفت بيان کنيد؛ چرا که در اين صورت حرف شما تاثير بيشتری خواهد داشت. در حضور ديگران هرگز کودک خود را مورد توبيخ قرار ندهيد و به اين وسيله او را گرفتار عذاب روحی نسازيد. از به کار بردن الفاظ رکيک و زشت جدا" خودداری کنيد، چرا که اين روش نه تنها شخصيت و احترام خود شما را نابود می کند بلکه علاوه بر آن، کودک را نيز انسانی پست و زبون و لاابالی بار خواهد آورد.

لباس مناسب و زيبا :

يکی ديگر از عوامل موثر در رشد و تکامل شخصيت کودک، چگونگی پوشاک را بايد نام برد. لباس های زيبا و رنگينی که بزرگسالان می پوشند برای کودک خردسال بسيار جالب و فريب انگيز است و او آرزو دارد هر چه زودتر از همان لباس ها بپوشد؛ چنانکه وقتی کودک لباس و کفش نو می پوشد فورا" به اطرافيان خود می گويد: " نگاه کنيد کفش من تازه است و.." اگر کودک لباس جالب و مقبول بپوشد در ميان دوستان خود مورد تقدير و تحسين قرار خواهد گرفت و در نتيجه احساس برتری خواهد کرد و همين احساس و تصور در رشد و تکامل شخصيت کودک تاثير خواهد داشت. والدين توجه کنند که همواره برای فرزند خود، پوشاکی تهيه کنند که مورد علاقه او و پذيرش همسالانش باشد نه اين که خودشان دوست دارند.

نام نيک برای کودک :

روان شناسی می گويد: " نامی که هنگام تولد يا بعد به کودک گذاشته ميشود ممکن است يک خطر روانی برای او داشته باشد. " اين اصل تنها نام واقعی کودک را شامل نيست، بلکه لقب يا نامی است که والدين و اطرافيان کودک از راه محبت به او می دهند؛ مثلا" " حوريه " را " حوری " يا " حسين " را " حسی " می نامند همان تاثير روانی را خواهد داشت. از اين رو بهتر است نام کودک را از ميان نامهای معمولی و رايج هر جامعه و فرهنگ آن انتخاب کرد. کودکی که نام و لقب خود را بپسندد همواره احساس برتری خواهد کرد و بر عکس اگر از نام و لقبش خشنود نباشد، شرمسار و ناراحت خواهد شد و اين هر دو احساس در چگونگی رشد شخصيت کودک موثرند.

مشورت و نظر خواهی :

کودکان و نوجوانان نيز همانند بزرگ ترها دوست دارند در امور مربوط به خودشان با آنان مشورت شود و آنان نيز نظر بدهند. اين کار خود موجب می شود آنان احساس شخصيت بيشتری کنند و برای نظر و رای خود ارزش و ارجی قائل باشند. والدين محترم خوب است از اين نکته غافل نباشند و حتی بدون درخواست کودک، خود به اين کار اقدام کنند و از اين راه به کودک خود شخصيت بدهند. پس از مشورت و نظر خواهی نيز حتی الامکان نظر فرزند را عملی کنند و برای عقيده او احترام قائل باشند و اگر هم نظر ناصحيحی داشت با ملاطفت و مهربانی او را متقاعد سازند يا اين که وی را کاملا" متوجه اشتباه و خطا در فکر و آثاری که در انجام نظر او احتمالا" هست بکنند که هم او تجربه کافی را به دست آورد و هم اين که در گفتارهای آينده خود تامل بيشتر کند؛ اما اگر بدون دليل و آگاهی او را بکوبيد حتی آثار مختلفی از جمله حقارت در او تجلی خواهد کرد. طبيعی است اين برخورد ثمرات سوء در آينده خواهد داشت.

عدالت در ارتباط با کودک :

فرزندان بايد طعم عدالت را بچشند و خوبی عدالت را لمس کنند و احساس نمايند عدالت لازمه زندگی و جامعه است. حتما" در  کوچکترين امور هم باز اجرای عدالت لازم است.

وفا به عهد کودک :

کودک به دليل آن که تمام خواسته های خود را از طريق والدين قابل تحقق می داند و اتکای شديد به آنان دارد، پس اعتماد و توکل او بر پدر و مادر خواهد بود. يکی از عواملی که می تواند اين اعتماد را پيوسته حفظ کند و مايه قوت شخصيت و ثبات کودک باشد اين است که در عهد و پيمان خود با کودکان ( حتی سخنی که می دانند ) وفادار باشند و هيچگاه با فرزند خلف وعده نکنند و رفتارشان، خلاف گفتارشان نباشد.

آشنايی کودک با سختی ها :

امام موسی بن جعفر(ع) فرموده است: " بهتر است طفل در کودکی با سختی و مشکلات اجتناب ناپذير حيات که غرامت زندگی هستند، روبه رو شود تا بردبار و صبور بار آيد و در جوانی و بزرگسالی اهل استقامت باشد." دانشمند بزرگ اسلامی خواجه نصيرالدين طوسی می گويد: " بايد کودک را به سختی ها معتاد کرد، از جامه نرم و اسباب راحتی باز داشت، خواب بسيار را اجازه نداد. چون مشکلات زندگی فکرشان را قوی می سازد. بعلاوه لذتی که از حل مشکل عايد ايشان می شود، بالاترين لذت هاست."

بوسيدن کودک :

بوسه از مهم ترين نشانه های ابراز علاقه و محبت به کودک است. "بوسه" هم نشان می دهد که والدين درباره فرزندان خود مهربان و دلسوز هستند و فرزندان را از اين علاقه و محبت پدر و مادر، آگاه و خشنود می سازد و هم درخت مهر را در وجود کودکان ريشه دار می کند.

رفتار کودکانه با کودک :

در ارتباط با کودک بايد همچون خود او، با او رفتار کند و مانند خودش با او حرف بزنند، زيرا کودک با کودکان يا انسان های کودک نما بهتر انس می گيرد و همراه می شود.

احترام فرزند :

با فرزند بايد رفتاری مودبانه داشته باشيم و او را اکرام و احترام کنيم. فرزند نبايد در خانواده خويش تحقير و مورد بی احترامی واقع شود. تا آن که شخصيتش بطور سالم شکل گيرد. رسول خدا (ص) می فرمايد؛ " به فرزندان خود شخصيت داده آداب نيکو را در آنان پرورش دهيد. "

سلام کردن به کودک :

کودک در عين حال که کودک است و بازيگوش، اما احترام و توجه را مدنظر دارد و سلام کردن ديگران را به خود با ديده احترام می نگرد. پيامبر خدا (ص) می فرمود: 5 چيز است که تا لحظه مرگ آن را ترک نمی کنم... يکی از آنها سلام گفتن بر کودکان است. در انجام اين رفتار مراقبت دارم تا بعد از من به صورت يک سنت ميان مسلمين بماند که بدان عمل کنند. "

والدین می توانند از مشاوران متخصص روانشناس کودک برای بهینه کردن روش های تربیتی کودک از طریق مشاوره حضوری و مشاوره غیر حضوری مانند مشاوره تلفنی استفاده کنند.



:: برچسب‌ها: کودک با شخصیت,کودکان با شخصیت,چگونه کودک با شخصیت داشته باشیم,ویژگی های کودک با شخصیت,ویژگی های کودکان با شخصیت,روان شناس کودک تلفنی,مشاوره انلاین,مشاوره تلفنی,چگونه کودک با شخصیت تربیت کنیم ,
:: بازدید از این مطلب : 422
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 8 آبان 1396 | نظرات ()