نوشته شده توسط : مصطفی

فرزند شاد

 

قبل از این که فرزندانمان را تربیت کنیم ابتدا باید خودمان را پرورش دهیم و سپس آن را به فرزندان خودمان انتقال دهیم . دقت داشته باشید که آموزش رفتاری بیش ترین تأثیر را بر روی فرزندانمان خواهد گذاشت تا آموزش های گفتاری . کودک عملکرد ما در زندگی را بهتر فرا می گیرد تا این که بخواهیم با زبان به او توضیح دهیم .

کودکان ما آن چه را می بینند انجام می دهند بدون این که بدانند آن رفتار درست است یا نه . بنابراین آن چه که محرز است این است که بچه های شاد و خوش بین صرف نظر از ساختار ژنتیکی شان از خانواده های شاد حاصل گشته اند . زیرا تحقیقات نشان داده است ژن ها انعطاف پذیر می باشند و می توانند نسبت به محیط به صورت فعال یا غیر فعال در بیایند بنابراین نحوه بینش و رفتار والدین می تواند این گرایش را مهار سازد .

اگر می خواهید که کودکانی با حس خوب داشته باشید اولین قدم این است که حس خوب را در کودکان خودتان به وجود آورید و آن ها را تحسین کنید و هر چند وقت یک بار آن ها را تأیید کنید . البته تأیید باید معطوف به تلاش کودک باشد نه به نتیجه ی کار او . با این تأیید باور در کودک تان را رشد خواهید داد . با این کارتان به او نشان خواهید داد که نتیجه تمرین و تلاش همیشه مثبت است و با این کار می تواند به اهدافش دست یابد و آن چه که دارای اهمیت است پشتکار او در کارهایش می باشد نه استعدادش .

والدین همیشه باید هوشیار باشند تا زمانی که کودک شان نیاز به تأیید دارد به سادگی از این لحظات نگذرند و فرصت ها را دریابند . زیرا این گونه مواقع بسیار حساس می باشد . برای مثال بعضی مواقع انجام دادن مسئولیت هایی هر چند ناچیز به کودک داده می شود درست است که شاید ساده و کوچک به نظر برسد اما زمانی که با تحسین و تشویق والدین همراه گردد به کودک حس خوب و خوشایندی خواهد داد .

یکی از موارد دیگر که بسیار حائز اهمیت دارد محبت کردن بی حد و اندازه والدین به کودک می باشد . یکی از بهترین راه های تأمین سلامت عاطفی پایدار فرزندان ، دریافت نمودن عشق بی پایان و بدون مرز از سمت پدر و مادر می باشد با این کار کودک برای همیشه در مقابل افسردگی واکسینه خواهد شد . البته این محبت قلبی باید به گونه ای ابراز شود که کودک آن را به طور کامل درک کند و بفهمد . زمانی که والدین کودک را در آغوش می کشند او را می بوسند و نوازش می کنند و در صورتی که این اعمال به صورت مستمر انجام گیرد سلامت روانی کودک تضمین خواهد شد .

چگونه کودک مان را تنبیه کنیم ؟

تصور والدین این است که احساس می کنند فرزندان شان همیشه می دانند که آن ها او را دوست دارند و گاهی در درگیری هایی که بین مان پیش می آید احساس می کنیم که تأثیری بر روی نخواهد گذاشت در صورتی که این گونه نیست . دقت داشته باشید واژه هایی که ما در هنگام عصبانیت آن ها را به کار می بریم بیش ترین اثر را در ذهن فرزندانمان خواهد گذاشت . برای مثال واژه هایی هم چون چه قدر بی ادبی ، چه قدر شیطونی ، از دستت خسته شدم ، دیگه بچه من نیستی ، دیگه دوست ندارم و … این کلمات در ذهن کودک باقی خواهد ماند و کودک آن ها را باور خواهد کرد .

سعی کنید فرصت هایی را فراهم کنید و با فرزندان تان به تنهایی به پارک یا فضای سبزی بروید و یا با او به خرید بروید . این گونه موقعیت ها هم برای کودک لذت بخش خواهد بود و هم این که کودک تجربه های شیرینی را به دست خواهد آورد که برای او بسیار آموزنده می باشد . تا جایی که امکان دارد نظر کودک تان را جویا شوید این گونه لحظات می تواند حس خوبی را در کودک شما به وجود آورد حتی اگر به قصد تفریح نباشد .

موضوع دیگری که حائز اهمیت است و می توان به آن اشاره کرد این است که احساس امنیت در کودک می تواند در ایجاد حس نشاط و آرامش وی بسیار تأثیر بگذارد . اگر والدین روابط عاشقانه ای داشته باشند و رابطه ی عاطفی شان محکم باشد فضایی که کودک در آن قرار دارد امن است . او درک خواهد کرد که پدر و مادرش به دلیل دوست داشتن هم دیگر به یک دیگر احترام می گذارند و این برای کودک بسیار ارزش مند می باشد .

والدین می توانند از مشاوران متخصص روانشناس کودک برای بهینه کردن روش های تربیتی کودک از طریق مشاوره حضوری و مشاوره غیر حضوری مانند مشاوره تلفنی استفاده کنند .

 



:: موضوعات مرتبط: کودک , مشاوره تلفنی , ,
:: برچسب‌ها: کودک شاد,مشاوران هیروو,مشاوره انلاین,مشاوره کودک و نوجوان,مشاوره تلفنی,روش های تربیت کودک شاد,نحوه تربیت کودک شاد,چگونه کودک شاد تربیت کنیم؟,ویژگی های کودکان شاد,چگونه کودک شاد داشته باشیم ,
:: بازدید از این مطلب : 482
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 9 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مصطفی

چگونه کودک را با شخصيت بار آوريم ؟

 

بسياری از والدين پيوسته می پرسند رفتار مناسب با کودک بايد چگونه باشد تا شخصيت بطور مثبت در او رشد و نمو کند. در اينجا ما مواردی را که الهام گرفته از احاديث ائمه طاهرين عليهم السلام و گفته های روان شناسان است. فهرست وار مطرح می کنيم تا با اتکا به مکتب پربار اسلام در رشد صحيح شخصيت کودکان خود، توفيق حاصل کنيم. چه بايد کرد؟

احترام گذاری :

اساسی ترين و ثمربخش ترين راه برای رشد شخصيت کودک و برخورداری از استقلال فکری و اعتماد به نفس در زندگی احترام به اوست. کودک از وقتی به دنيا قدم می گذارد، با اولين محيط اجتماعی يعنی خانواده روبه رو می شود. او بتدريج با اعضای اين جامعه يعنی پدر و مادر، برادر و خواهر آشنا می شود.

اگر کودک از ابتدا احساس کند که در اين محيط اجتماعی کوچک احترام افراد محفوظ است، توهين و تحقير و جسارت در کار نيست، بزرگ تر به کوچکتر و کوچکتر به بزرگتر احترام می گذارد. کم کم علاوه بر اين که اهميت احترام گذاری را درک می کند، خود به خود انسانی محترم و با شخصيت نيز بار خواهد آمد.

اگر می خواهيد فرزندان به شما توهين نکند، بايد شما نيز به او توهين نکنيد. متاسفانه بسياری از پدران و مادران از اين نکته غافلند و توقع دارند فرزندشان کاملا" احترام آنان را نگه دارد، در حالی که خود هرگز به فکر احترام و شخصيت او نيستند، دائم او را سرزنش و تحقير می کنند و در برابر دوست، همکار و همکلاسی اش کوچکش می کنند. بايد بدانيم آنچه به کودک می دهيم همان را پس می گيريم.

واگذاری امور کوچک :

کودک نيز مانند ديگران دوست دارد در خانه و محيط های ديگر، خود را عضوی فعال و موثر احساس کند. او از طفيلی بودن و سربار جامعه بودن بدش می آيد. از اين رو بايد بخصوص در محيط خانه برای او هم حسابی باز شود، به او نقشی داده و مسئوليتی به عهده اش واگذار شود تا از اين طريق احساس شخصيت کند و خود را بی اثر نبيند.

از اين رو لازم است پدران و مادران محترم، در محيط خانه بعضی کارهای ساده و جزيی را به کودکان خردسال واگذار کنند و از آنان مسئوليت بخواهند. اين عمل نقش موثری در احساس شخصيت کودکان دارد، آنها را متعهد و مسوول بار خواهد آورد و در امور زندگی ورزيده می سازد و به ترتيب در مسووليت های بالاتر نقش بهتری ايفاد می کند و تجربيات خود را به کار می اندازد.

رعايت ادب :

برخورد مودبانه با فرزندان، اگر چه کم سن باشد نقش مهمی در رشد شخصيت و احترام فرزندان دارد. متاسفانه بسياری از پدران و مادران از اين نکته غافل هستند و به خصوص در کلام، رعايت ادب را نسبت به فرزندان خود نمی کنند.

به پدران و مادران محترم که خواهان عزت و سربلندی فرزندان خود هستند سفارش می کنيم با کودک خود همانند يک شخص محترم و يک دوست واقعی برخورد کنيد. با او با کمال ادب سخن بگوييد. وقتی می خواهيد خطا و اشتباهی را تذکر بدهيد، بکوشيد با نرمی و ملاطفت بيان کنيد؛ چرا که در اين صورت حرف شما تاثير بيشتری خواهد داشت. در حضور ديگران هرگز کودک خود را مورد توبيخ قرار ندهيد و به اين وسيله او را گرفتار عذاب روحی نسازيد. از به کار بردن الفاظ رکيک و زشت جدا" خودداری کنيد، چرا که اين روش نه تنها شخصيت و احترام خود شما را نابود می کند بلکه علاوه بر آن، کودک را نيز انسانی پست و زبون و لاابالی بار خواهد آورد.

لباس مناسب و زيبا :

يکی ديگر از عوامل موثر در رشد و تکامل شخصيت کودک، چگونگی پوشاک را بايد نام برد. لباس های زيبا و رنگينی که بزرگسالان می پوشند برای کودک خردسال بسيار جالب و فريب انگيز است و او آرزو دارد هر چه زودتر از همان لباس ها بپوشد؛ چنانکه وقتی کودک لباس و کفش نو می پوشد فورا" به اطرافيان خود می گويد: " نگاه کنيد کفش من تازه است و.." اگر کودک لباس جالب و مقبول بپوشد در ميان دوستان خود مورد تقدير و تحسين قرار خواهد گرفت و در نتيجه احساس برتری خواهد کرد و همين احساس و تصور در رشد و تکامل شخصيت کودک تاثير خواهد داشت. والدين توجه کنند که همواره برای فرزند خود، پوشاکی تهيه کنند که مورد علاقه او و پذيرش همسالانش باشد نه اين که خودشان دوست دارند.

نام نيک برای کودک :

روان شناسی می گويد: " نامی که هنگام تولد يا بعد به کودک گذاشته ميشود ممکن است يک خطر روانی برای او داشته باشد. " اين اصل تنها نام واقعی کودک را شامل نيست، بلکه لقب يا نامی است که والدين و اطرافيان کودک از راه محبت به او می دهند؛ مثلا" " حوريه " را " حوری " يا " حسين " را " حسی " می نامند همان تاثير روانی را خواهد داشت. از اين رو بهتر است نام کودک را از ميان نامهای معمولی و رايج هر جامعه و فرهنگ آن انتخاب کرد. کودکی که نام و لقب خود را بپسندد همواره احساس برتری خواهد کرد و بر عکس اگر از نام و لقبش خشنود نباشد، شرمسار و ناراحت خواهد شد و اين هر دو احساس در چگونگی رشد شخصيت کودک موثرند.

مشورت و نظر خواهی :

کودکان و نوجوانان نيز همانند بزرگ ترها دوست دارند در امور مربوط به خودشان با آنان مشورت شود و آنان نيز نظر بدهند. اين کار خود موجب می شود آنان احساس شخصيت بيشتری کنند و برای نظر و رای خود ارزش و ارجی قائل باشند. والدين محترم خوب است از اين نکته غافل نباشند و حتی بدون درخواست کودک، خود به اين کار اقدام کنند و از اين راه به کودک خود شخصيت بدهند. پس از مشورت و نظر خواهی نيز حتی الامکان نظر فرزند را عملی کنند و برای عقيده او احترام قائل باشند و اگر هم نظر ناصحيحی داشت با ملاطفت و مهربانی او را متقاعد سازند يا اين که وی را کاملا" متوجه اشتباه و خطا در فکر و آثاری که در انجام نظر او احتمالا" هست بکنند که هم او تجربه کافی را به دست آورد و هم اين که در گفتارهای آينده خود تامل بيشتر کند؛ اما اگر بدون دليل و آگاهی او را بکوبيد حتی آثار مختلفی از جمله حقارت در او تجلی خواهد کرد. طبيعی است اين برخورد ثمرات سوء در آينده خواهد داشت.

عدالت در ارتباط با کودک :

فرزندان بايد طعم عدالت را بچشند و خوبی عدالت را لمس کنند و احساس نمايند عدالت لازمه زندگی و جامعه است. حتما" در  کوچکترين امور هم باز اجرای عدالت لازم است.

وفا به عهد کودک :

کودک به دليل آن که تمام خواسته های خود را از طريق والدين قابل تحقق می داند و اتکای شديد به آنان دارد، پس اعتماد و توکل او بر پدر و مادر خواهد بود. يکی از عواملی که می تواند اين اعتماد را پيوسته حفظ کند و مايه قوت شخصيت و ثبات کودک باشد اين است که در عهد و پيمان خود با کودکان ( حتی سخنی که می دانند ) وفادار باشند و هيچگاه با فرزند خلف وعده نکنند و رفتارشان، خلاف گفتارشان نباشد.

آشنايی کودک با سختی ها :

امام موسی بن جعفر(ع) فرموده است: " بهتر است طفل در کودکی با سختی و مشکلات اجتناب ناپذير حيات که غرامت زندگی هستند، روبه رو شود تا بردبار و صبور بار آيد و در جوانی و بزرگسالی اهل استقامت باشد." دانشمند بزرگ اسلامی خواجه نصيرالدين طوسی می گويد: " بايد کودک را به سختی ها معتاد کرد، از جامه نرم و اسباب راحتی باز داشت، خواب بسيار را اجازه نداد. چون مشکلات زندگی فکرشان را قوی می سازد. بعلاوه لذتی که از حل مشکل عايد ايشان می شود، بالاترين لذت هاست."

بوسيدن کودک :

بوسه از مهم ترين نشانه های ابراز علاقه و محبت به کودک است. "بوسه" هم نشان می دهد که والدين درباره فرزندان خود مهربان و دلسوز هستند و فرزندان را از اين علاقه و محبت پدر و مادر، آگاه و خشنود می سازد و هم درخت مهر را در وجود کودکان ريشه دار می کند.

رفتار کودکانه با کودک :

در ارتباط با کودک بايد همچون خود او، با او رفتار کند و مانند خودش با او حرف بزنند، زيرا کودک با کودکان يا انسان های کودک نما بهتر انس می گيرد و همراه می شود.

احترام فرزند :

با فرزند بايد رفتاری مودبانه داشته باشيم و او را اکرام و احترام کنيم. فرزند نبايد در خانواده خويش تحقير و مورد بی احترامی واقع شود. تا آن که شخصيتش بطور سالم شکل گيرد. رسول خدا (ص) می فرمايد؛ " به فرزندان خود شخصيت داده آداب نيکو را در آنان پرورش دهيد. "

سلام کردن به کودک :

کودک در عين حال که کودک است و بازيگوش، اما احترام و توجه را مدنظر دارد و سلام کردن ديگران را به خود با ديده احترام می نگرد. پيامبر خدا (ص) می فرمود: 5 چيز است که تا لحظه مرگ آن را ترک نمی کنم... يکی از آنها سلام گفتن بر کودکان است. در انجام اين رفتار مراقبت دارم تا بعد از من به صورت يک سنت ميان مسلمين بماند که بدان عمل کنند. "

والدین می توانند از مشاوران متخصص روانشناس کودک برای بهینه کردن روش های تربیتی کودک از طریق مشاوره حضوری و مشاوره غیر حضوری مانند مشاوره تلفنی استفاده کنند.



:: برچسب‌ها: کودک با شخصیت,کودکان با شخصیت,چگونه کودک با شخصیت داشته باشیم,ویژگی های کودک با شخصیت,ویژگی های کودکان با شخصیت,روان شناس کودک تلفنی,مشاوره انلاین,مشاوره تلفنی,چگونه کودک با شخصیت تربیت کنیم ,
:: بازدید از این مطلب : 425
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 8 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مصطفی
با سلام.به دنیای لوکس بلاگ و وبلاگ جدید خود خوش آمدید.هم اکنون میتوانید از امکانات شگفت انگیز لوکس بلاگ استفاده نمایید و مطالب خود را ارسال نمایید.شما میتوانید قالب و محیط وبلاگ خود را از مدیریت وبلاگ تغییر دهید.با فعالیت در لوکس بلاگ هر روز منتظر مسابقات مختلف و جوایز ویژه باشید.
در صورت نیاز به راهنمایی و پشتیبانی از قسمت مدیریت با ما در ارتباط باشید.برای حفظ زیبابی وبلاگ خود میتوانید این پیام را حذف نمایید.جهت حذف این مطلب وارد مدیریت وب خود شوید و از قسمت ویرایش مطالب قبلی ،مطلبی با عنوان به وبلاگ خود خوش امدید را حذف نمایید.امیدواریم لحظات خوبی را در لوکس بلاگ سپری نمایید...

:: بازدید از این مطلب : 339
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 0 0 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد